Τσουρέκια πασχαλινά

Τσουρέκια

πασχαλινά : Κάθε χρόνο μπαίνουμε στην κουζίνα για να δημιουργήσουμε το πιο γλυκό “ψωμάκι” της Σαρακοστής με απλά και μυρωδάτα υλικά τα οποία κάνουν όλο το σπίτι να μοσχομυρίζει υπέροχα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις πως όταν επιλέξεις να φτιάξεις τσουρέκι στο σπίτι θα πρέπει να αφιερώσεις αρκετό χρόνο, διότι η διαδικασία μπορεί να είναι εύκολη αλλά θα πρέπει να περιμένεις αρκετή ώρα για να φουσκώσει το προζύμι και έπειτα η ζύμη σου!

Οι γιαγιάδες πάντα λένε πως υπάρχει ένα μεγάλο μυστικό όταν δημιουργούμε φαγητό στο σπίτι και δεν είναι άλλο από την αγάπη! Ωστόσο, για το τσουρέκι σου έχουμε άλλα δυο μικρά μυστικά τα οποία σίγουρα πρέπει να ξέρεις για να πετύχουν όλα όσα θα φτιάξεις!

Πάμε να τα μάθουμε

#1. Το γάλα που θα προσθέσεις στη ζύμη σου πρέπει να έχει πάντα τη θερμοκρασία του δωματίου! Αν είναι πολύ καυτό ή πολύ κρύο μπορεί να καταστρέψει τη ζύμη σου διότι οι υψηλές θερμοκρασίες ή οι χαμηλές δε θα λειτουργήσουν καλά με το ειδικό αλεύρι για τσουρέκια πασχαλινά.

#2.Το μαχλέπι και η μαστίχα πρέπει να μπαίνουν με μέτρο! Αν είσαι από τους λάτρεις των δυο μπαχαρικών και πιστεύεις πως όσο περισσότερο στη ζύμη σου, τόσο το καλύτερο, να ξέρεις πως κάνεις λάθος! Όση περισσότερη ποσότητα βάζεις, τόσο περισσότερο κινδυνεύεις να κανείς τη ζύμη σου να πικρίσει και έπειτα να μην τρώγεται με τίποτα αυτό που έχεις δημιουργήσει!

Extra tip : Τα τσουρέκια μπορούν να δημιουργηθούν με πολλους τρόπους! Ωστόσο, θα σου προτείναμε να χτυπήσεις σε ένα γουδοχέρι τη μαστίχα και μαχλέπι και να ρίξεις και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού για να δώσεις ακόμη περισσοτερο άρωμα και να μυρίσει όλο το σπίτι!

Αν θέλεις να μάθεις να φτιάχνεις το πιο εύκολο τσουρέκι μπες εδώ!

Τσέκαρε και αυτά: