Twitter κορονοϊός

Twitter κορονοϊός: Φαντάζει λίγο εξωπραγματικό αλλά φαίνεται πως είναι αλήθεια για το Twitter και την πανδημία, αφού μάλλον το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ανακαλύψει τον covid στην Ευρώπη πριν καν πάρουν χαμπάρι οι υγειονομικές αρχές.

Αυτό αποδεικνύει ιταλική μελέτη η οποία αναφέρει πως υπήρχαν αναρτήσεις στο Twitter για ένα περίεργο είδος πνευμονίας στην Ευρώπη πριν ξεσπάσει και επίσημα η πανδημία.

Φαίνεται λοιπόν σύμφωνα με αυτή την έρευνα πως πριν γίνουν γνωστά τα πρώτα κρούσματα στην Ευρώπη, υπήρχαν μηνύματα γύρω στις 13.000 σε αριθμό στο Twitter σχετικά με ένα είδος πνευμονίας.

Με τη βοήθεια του γεωεντοπισμού (Twitter κορονοϊός) μάλιστα αυτά τα μηνύματα φαίνεται πως προέρχονταν από τις περιοχές εκείνες που επλήγησαν περισσότερο όταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση στην Ευρώπη.

Πριν καν ακόμα αναγνωριστεί η νόσος ως covid 19, κάτι που έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2020 κυκλοφορούσαν στο Twitter πολλές αναφορές για πνευμονία που συνοδεύεται από ξηρό βήχα και μάλιστα σε ιδιαίτερα αυξημένο βαθμό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Το φαινόμενο αυτό των tweets ξεκίνησε αυξητικά στην Ιταλία και εν συνεχεία η Γαλλία εμφάνισε μία αντίστοιχη εικόνα, όπως και η Βρετανία.