Ένα από τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν από το πασχαλινό τραπέζι είναι το τζατζίκι, και μπορούμε να δημιουργήσουμε την πιο λαχταριστή και ιδιαίτερη αλοιφή για να συνοδεύσουμε το κρέας μας και τις πατάτες μας.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ
Στο πασχαλινό τραπέζι πρέπει να υπάρχουν αλοιφές για να συνοδεύσουμε τα πιάτα που θα απολαύσουμε γιατί όπως λέει ο λαός, “θέλουμε να γλιστράει το κρέας”. Και το τζατζίκι είναι ιδανικός σύμμαχος σε αυτό που θέλουμε να πετύχουμε!
Η συγκεκριμένη αλοιφή ταιριάζει τέλεια με το αρνί και το κατσικάκι ενώ η “βουτιά” που κάνουμε με τις πατάτες μας είναι απλά θεϊκή! Οπότε, πρέπει να δημιουργήσεις το δικό σου μείγμα και να εντυπωσιάσεις τους πάντες με αυτό που θα φτιάξεις!
Τι θα χρειαστείς για την παρασκευή
- 1 αγγούρι
- 5-6 σκελίδες σκόρδο
- 350 γραμμάρια γιαούρτι πλήρες
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι και πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
Πάμε στην παρασκευή
- Τρίβεις το αγγούρι και το τοποθετείς σε ένα πανί για να μπορέσεις να στραγγίξεις τα υγρά του και να είναι όσο πιο ξηρό γίνεται!
- Σε ένα μπολ ανακατεύεις το γιαούρτι με το σκόρδο το οποίο έχεις πολτοποιήσει στο μπλέντερ! Έπειτα προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά!
- Στο τέλος ρίχνεις το αγγούρι και ανακατεύεις καλά!
- Βάζεις στο ψυγείο για μια ώρα και είναι έτοιμο!
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσεις ένα γιαούρτι το οποίο επιλέγεις συχνά και πρέπει να είναι αρκετά πηκτό! Επίσης, πρέπει να ξέρεις πως όσο περισσότερο σκόρδο βάλεις στο μείγμα σου, τόσο πιο έντονη θα είναι η γεύση.
Η παραπάνω συνταγή γίνεται μέσα σε 20 λεπτά και μπορείς να τη φτιάξεις ακόμη και την ημέρα του Πάσχα αν θέλεις να είναι 100% “φρέσκια”.
Να περάσετε όλοι τέλεια και να βγάλετε πολλές φωτογραφίες!
Τσέκαρε και αυτά:
- Αίγυπτος : Η Ιωάννα Τούνη αποκαλύπτει αν είναι ακριβό το ταξίδι
- Kris Jenner : Είδε τον James Corden γυμνό και έπαθε σοκ