JOHN LENNON

Ο δολοφόνος που φέρει το όνομα “Τσάπμαν”, πυροβόλησε τον Τζον Λένον 4 φορές έξω από το διαμερίσματά στο Μανχάταν, μπροστά στα μάτια της Γιόκο Όνο, και ο λόγος ήταν η “δόξα” που θα αποκτούσε μετά από αυτήν την πράξη.

“Θέλω απλώς να επαναλάβω ότι λυπάμαι για το έγκλημά μου. Δεν έχω καμία δικαιολογία. Ήταν για την δόξα. Νομίζω ότι είναι το χειρότερο έγκλημα που θα μπορούσε να κάνει ένας σε κάποιον που είναι αθώος.

Ήταν υπερβολικά διάσημος. Δεν τον σκότωσα εξαιτίας του χαρακτήρα του. Ήταν είδωλο. Ήταν κάποιος που μίλησε για πράγματα για τα οποία μπορούμε τώρα να μιλήσουμε και είναι εξαιρετικός.

Τον δολοφόνησα γιατί ήταν πολύ, πολύ, πολύ διάσημος και αυτός είναι ο μόνος λόγος και αναζητούσα πολύ, πολύ, πολύ να δοξάσω τον εαυτό μου, πολύ εγωιστικό. Θέλω να προσθέσω και να το τονίσω πολύ. Ήταν μια εξαιρετικά εγωιστική πράξη. Λυπάμαι για τον πόνο που της προκάλεσα. Το σκέφτομαι συνέχεια” δήλωσε ο Τσάπμαν.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το BBC ο Τσάμπαν ανέφερε ότι αξίζει πραγματικά τη θανατική ποινή για τη δολοφονία του Τζον Λένον, ενώ το Press Association έφερε στη δημοσιότητα το γεγονός ότι απορρίφθηκε το 11ο αίτημά του για αποφυλάκιση.