Βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος αναμένεται να φορέσει επίσημα το στέμμα του στην τελετή που θα γίνει στις 6 Μαΐου στο Αβαείο Γουέστιμινιστερ και οι γνωστοί του αλλά και τα μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μπορέσουν να ζήσουν από κοντά μια ακόμη ιστορική στιγμή.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Όσοι τουρίστες έχουν σκοπό να περιπλανηθούν στο Αβαείο πριν γίνει η στέψη, θα βρεθούν προ εκπλήξεως διότι θα χρειαστεί να βγάλουν τα παπούτσι τους και να μείνουν μόνο με τις κάλτσες τους έτσι ώστε να περπατήσουν χωρίς να δημιουργήσουν προβλήματα στα πατώματα.

Αποφασίστηκε να γίνουν ειδικές ξεναγήσεις στους χώρους του Αβαείο και οι επισκέπτες θα αφήνουν τα παπούτσια τους έξω από το σημείο που θα βρεθούν για να μπορέσουν να περπατήσουν πάνω στο μωσαϊκό Cosmati, έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της μεσαιωνικής τέχνης της Βρετανίας.

Το συγκεκριμένο δάπεδο χρονολογείται από τον 13ο αιώνα και βρίσκεται στο κέντρο του αβαείου όπου είναι ο θρόνος και εκεί έχουν γίνει πολλές τελετές στέψεις Βρετανών βασιλιάδων.

Ο βασιλιάς Κάρολος προετοιμάζεται για την τελετή στέψης και έχει ζητήσει να γίνουν όλα πολύ απλά και χωρίς να υπάρξουν υπερβολές καθώς δε θέλει να προκαλέσει τον βρετανικό λαό.