Βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022 και η Βρετανία σίγησε, καθώς έχασε μια από τις σημαντικότερες μονάρχες που είχαν γνωρίσει.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Στις 9 Νοεμβρίου του 2022, αποκαλύφθηκε ένα συγκλονιστικό άγαλμα στον καθεδρικό ναό του Γιόρκ – έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη – το οποίο αφορούσε στη βασίλισσα και δεσπόζει περήφανα ακόμη και σήμερα σε ένα πολύ ιδιαίτερο σημείο του ναού.

Το δίμετρο άγαλμα  ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2022 και δημιουργήθηκε για του εορτασμούς τον Πλατινένιου Ιωβηλαίου, ωστόσο είναι πλέον στον ναό και μπορεί ο κόσμος να τα θαυμάσει από κοντά και οι λεπτομέρειες στο πρόσωπο και ο τρόπος με τον οποίο έχει χαραχθεί είναι άψογος.

Το άγαλμα δείχνει τη βασίλισσα Ελισάβετ να φορά τη βασιλική ρόμπα της, το στέμμα της και να κρατά το σκήπτρο της και ο τρόπος με τον οποίο στέκεται δηλώνει… εξουσία.

Το άγαλμα είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο, αλλά μετά τα τραγικά γεγονότα, αποφασίστηκε να παρουσιαστεί δυο μήνες μετά και να τιμηθεί με αυτό τον τρόπο η μνήμη της βασίλισσας.

Το “σχέδιο” του αγάλματος είχε επιλέξει η ίδια η βασίλισσα και οι λεπτομέρειες που έχουν δημιουργηθεί είναι απλά άψογες.

Τσέκαρε και αυτά: