Βασίλισσα Ελισάβετ

H Βρετανία δεν μπορεί να ξεχάσει τη βασίλισσα Ελισάβετ! Και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν πράγματα έτσι ώστε να τιμήσουν τη μνήμη της!

Η βρετανική Vogue , ανέκαθεν λάτερευ το στιλ της βασίλισσας και μέσω ενός μίνιμαλ εξωφύλλου, θέλει να τιμήσει τη μνήμη της.

Το χρώμα του εξωφύλλου είναι μωβ – ένα χρώμα το οποίο θεωρείται βασιλικό – και είναι ένας φόρος τιμής.

Στο κάτω μέρος του εξωφύλλου υπάρχουν οι λέξεις με κεφαλαία γράμματα “Her Majesty, the Queen”, μαζί με την ένδειξη “1926-2022”

Το περιοδικό που θεωρείται “βίβλος” στον κόσμο της μόδας, τιμά κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας όταν φύγει από τη ζωή. Από το πρώτο τεύχος της βρετανικής Vogue (1916) είναι η τρίτη φορά που τιμά τον θάνατο ενός βασιλιά με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο. Το 1936 τίμησε τον θάνατο του βασιλιά Γεωργίου Ε’ και το 1952 του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη British Vogue (@britishvogue)

Γιατί όμως επιλέχθηκε το μωβ χρώμα : 

“Τον 16ο αιώνα, η Ελισάβετ Α’ επέτρεψε μόνο στο στενό κύκλο της να φοράει μωβ, ενώ η Ελισάβετ Β’, κατά τη διάρκεια της στέψης της στο Αβαείο του Ουέστμινστερ, φορούσε, μεταξύ άλλων, μία βελούδινη κάπα 22 μέτρων και το αυτοκρατορικό στέμμα, σε μωβ χρώμα”, αναφέρουν οι άνθρωποι του περιοδικού!

Τσέκαρε κι αυτό:

Αιγόκερως 2023: Προβλέψεις ζωδίων για το νέο έτος

Klavdia : Μαγεύει στο TikTok