Η βασιλόπιτα είναι το γλυκό που τοποθετούμε στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι κάθε χρόνο και μόλις το ρολόι χτυπήσει 00:00 και ανταλλάξουμε ευχές για το νέο χρόνο, κόβουμε ένα-ένα τα κομμάτια με σκοπό να ανακαλύψουμε ποιος θα είναι ο τυχερός που θα κερδίσει το φλουρί και θα έχει τύχη για όλο το χρόνο.
ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΕΣ ΣΟΥ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ
Ο αγαπημένος και γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε μια εξαιρετική συνταγή στην εκπομπή “Πρωινό μας” όπου και κρατά τη στήλη της μαγειρικής. Τη δοκιμάσαμε και είπαμε να στην παρουσιάσουμε να δεν την είδες.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος είναι από τους ανθρώπους που παρουσιάζει συνταγές χωρίς να μας κάνει τη ζωή δύσκολη και παρουσιάζει τα πράγματα πολύ απλά.
Τι θα χρειαστείς
- 520 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 260 γραμμάρια ζάχαρη
- 2 κουταλιές της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 3 αυγά
- το ξύσμα δυο πορτοκαλιών
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 50 ml κονιάκ
- 250 γραμμάρια βούτυρο
- 350 ml γάλα
- 2 βανίλιες
- 150 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
Πάμε στην παρασκευή
- Bάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε για να μαλακώσει
- Όσα χτυπάμε το βούτυρο ρίχνουμε τη ζάχαρη και ρίχνουμε και τις βανίλιες και ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και δυναμώνουμε την ένταση στο μίξερ
- Ρίχνουμε το κονιάκ στη συνέχεια
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα
- Σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να πάρει αέρα το μείγμα
- Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί 40 εκατοστών και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά ενώ ο φούρνος είναι ήδη προθερμασμένος.
Τσέκαρε και αυτά :
Χριστούγεννα στην Αθήνα : Που να πας για ψώνια
Αλεξία Τράικο : Η πορεία στο GNTM και τα στοιχεία