Βενζίνη

Από την κλασική απόσταξη του πετρελαίου καταφέρνουν οι εταιρείες και βγάζουν τη βενζίνη η οποία χρησιμοποιείται για δώσει στα οχήματα την “ενέργεια” που χρειάζονται για να κινηθούν και τους τελευταίους μήνες έχουμε δει τρελή αύξηση στην τιμή της και ελπίζουμε να φτάσει σε ένα επίπεδο το οποίο δε θα προκαλεί πονοκέφαλο στους οδηγούς!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Η χημική της σύσταση αποτελείται απίστευτη τρεις υδρογονάνθρακες που είναι το επτάνιο, το οκτάνια και το εξάνιο και χρησιμοποιείται ως καύσιμο για πολλά οχήματα αλλά και την παρασκευή κόλλας ή σαν διαλυτής.

Δεν έχουν όλα τα είδη της βενζίνης την ίδια σύσταση και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε και διαφορετικές τιμές όταν βρισκόμαστε στο βενζινάδικο καθώς υπάρχουν διαφορές στα οκτάνια που χρησιμοποιούνται και εκεί έρχεται το ζήτημα της απόδοσης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς όταν το οκτάνια μεγαλώνει σε αριθμό, μεγαλώνει και η απόδοση της. Για να μπορέσουν οι ειδικοί να κάνουν μεγαλύτερη την απόδοση της βενζίνης πρέπει να την υποβάλλουν σε ειδικές επεξεργασίες και γίνονται χημικές “ενώσεις” έτσι ώστε να αυξάνονται τα οκτάνια.

Οι υπηρεσίες ελέγχου οφείλουν να ελέγχουν κατά καιρούς τα προϊόντα που βγαίνουν στη αγορά καθώς έχουμε δει πολλές φορές να γίνονται παρανομίες σχετικά με το συγκεκριμένο υλικό διότι κάποιοι προσπαθούν να πουλήσουν νοθευμένα καύσιμα και αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στο όχημα μας.

Οι ειδικοί συνιστούν στους οδηγούς να κάνουν χρήση βενζίνης με περισσότερα οκτάνια κατά καιρούς γιατί ορθού τη μηχανή να τρέξει καλύτερα.

Ωστόσο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να βρίσκουμε βενζινάδικα τα οποία εμπιστευόμαστε για να νιώθουμε ασφαλείς γιατί δε θέλουμε να πάθει κάτι το αυτοκίνητο μας.

Είναι το πιο διάσημο καύσιμο στον κόσμο και πολλοί την χρειάζονται για να κινηθούν στους δρόμους!

Tσέκαρε και αυτά: