Βία κατά των γυναικών

Βία κατά των γυναικών: Μετά την αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου – Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα- ότι παράγοντας του αθλητικού χώρου την κακοποίησε ερωτικά, πρέπει να σου πω πως έγινα ακόμη πιο έξαλλη με όλα αυτά που συμβαίνουν.

Υπάρχουν πολλές γυναίκες σε παγκόσμιο επίπεδο οι οποίες καθημερινά δέχονται παρενόχληση στον χώρο της εργασίας τους, σε διάφορα μέρη τα οποία επισκέπτονται, ακόμη και στο ίδιο τους το σπίτι. Και δυστυχώς, φοβούνται να μιλήσουν! Δυστυχώς!

Είναι πολύ δύσκολο για μια γυναίκα και γενικότερα για έναν άνθρωπο να βρει την τόλμη και το θάρρος να παραδεχτεί πως είναι θύμα ανείπωτης βίας καθώς υπάρχει ένας τεράστιος παράγοντας που αποτρέπει το άτομο αυτό να μιλήσει ανοιχτά Και είναι ο ΦΟΒΟΣ. Ο φόβος να μην δημιουργήσει προβλήματα, ο φόβος να μην παρεξηγηθεί, ο φόβος πως δε θα έχει βοήθεια, ο φόβος πως δε θα μπορέσει να βρει άτομα τα οποία μπορούν να το καταλάβουν. Και μετά ακολουθεί η ντροπή! Η ντροπή πως ενδεχομένως να προκάλεσε μια κατάσταση, η ντροπή για αυτό που του συνέβη, η ντροπή της παραδοχής!

Είναι σίγουρο πως έξω από τον «χορό πολλά τραγούδια λέγονται» αλά να ξέρεις πως όλοι έχουν τη δική τους ιστορία. Και υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα είναι στο πλευρό σου και θα σε βοηθήσουν. Θέλει υπομονή και θέλει θάρρος. Μίλα… μίλα όταν νιώσεις πως είσαι έτοιμη… μίλα γιατί έχεις την ανάγκη να το κάνεις… μίλα γιατί ο κύκλος της βιαιότητας δε σταματά ποτέ… μίλα για να σταματήσεις να έχεις ενοχές… ΜΙΛΑ!

Η βία κατά των γυναικών συμβαίνει καθημερινά και συμβαίνει σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά πλέον δεν υπάρχει ανοχή! Υπάρχει αντίδραση, υπάρχει συμπόνοια και πάνω από όλα υπάρχει πίστη! Από όποιον χώρο και αν προέρχεσαι, από όποια χώρα και αν είσαι, όποιο και αν είναι το οικονομικό σου backround, έχεις κάθε δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.

Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θα σε πιστέψουν, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι έχουν βρεθεί στη θέση σου και θα υπάρξουν άνθρωποι οι οποίοι θα είναι στο πλευρό σου! Όλα είναι δυνατά σε αυτή τη ζωή!

Κορίτσια μου πανέμορφα, κορίτσια γενναία και υπέροχα κανένας φόβος και καμία ντροπή! Δεν προκάλεσες, δεν έκανες κάτι κακό και δεν χρειάζεται να ασκήσει κάποιος βία πάνω σου για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του. Δεν είσαι εσύ το άτομο που πρέπει να ντρέπεται. Δεν είσαι εσύ το άτομο που πρέπει να κατηγορείς τον εαυτό σου. Δεν έκανες τίποτα κακό.

Αν είσαι ένα πρόσωπο το οποίο έχει πέσει θύμα ενός «ΤΕΡΑΤΟΣ» και δεν ξέρεις που να μιλήσεις, υπάρχουν πολλές συμβουλευτικές γραμμές και άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να σου πουν τι να κάνεις:

  • Γραμμή SOS 15900
  • ΓΡΑΜΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ 801 11 16000

Ακόμη και αν δε βρίσκεις άκρη, στείλε μας ένα μήνυμα στο citynow@gmail.gr και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βρεις τη βοήθεια που χρειάζεσαι. Δεν είσαι μόνη σου, και δεν έχεις υποχρέωση να απολογηθείς για τίποτα! Τη μόνη υποχρέωση που έχεις, είναι να βρεις τη δύναμη και να ζητήσεις βοήθεια!

Who said this? @stylefreakalex