VICE SPECIALS

Τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ΑΝΤ1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Τα “αόρατα” παιδιά της Μυτιλήνης».

Τα παιδιά των Ρομά στη Μυτιλήνη μεγαλώνουν σε άθλιες συνθήκες ζωής – τις χειρότερες από κάθε άλλη περιοχή στην Ελλάδα – μέσα σε αυτοσχέδιες παράγκες, χωρίς νερό και ρεύμα και αποκομμένα από τη βασική εκπαίδευση. Είναι αόρατα.

Το VICE με την Ελίζα Μπενβενίστε ταξίδεψε στη Μυτιλήνη και μπήκε στους δύο καταυλισμούς των Ρομά για να καταγράψει σκηνές από την καθημερινή τους ζωή, να δει από κοντά μέσα σε ποιες δυσκολίες είναι αναγκασμένα να επιβιώσουν τα παιδιά τους και να διαπιστώσει σε ποιους κινδύνους είναι εκτεθειμένα.

Γνώρισε τη 12χρονη Θεοπούλα, ένα από τα ελάχιστα παιδιά που καταφέρνει να πηγαίνει στο σχολείο και θέλει να γίνει δικηγόρος, παρόλο που, σύμφωνα με τα έθιμα των Ρομά, μπορεί να αναγκαστεί σύντομα να παντρευτεί και να εγκαταλείψει το όνειρο της.

Τέλος, συνάντησε την Άνχελα Αρμπελαέζ που δημιούργησε τη μη κυβερνητική οργάνωση «Γέφυρες Τέχνης», για να φέρει τα παιδιά των Ρομά σε επαφή με τον πολιτισμό, να τους προσφέρει ενισχυτική διδασκαλία, αλλά και ψυχοκοινωνική ενδυνάμωση απέναντι στις διακρίσεις που αντιμετωπίζουν λόγω καταγωγής και οικονομικής κατάστασης.

VICE SPECIALS – Ραντεβού τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, 01:30.

Παρουσιάστρια – Παραγωγός: Ελίζα Μπενβενίστε

Οπερατέρ: Θοδωρής Κωνσταντίνου, Κώστας Ματίκας

Ηχολήπτης: Βασίλης Ζαμπίκος
Μοντέζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr/show/vice-greece-specials