Virgil Abloh

Ένα ιδιαίτερο έργο τέχνης του αείμνηστου οραματιστή καλλιτέχνη και σχεδιαστή Virgil Abloh πωλείται στη δημοπρασία «The Now Evening Action» που διοργανώνεται από τον οίκο Sotheby’s.

Πρόκειται για γραφείο από τη συλλογή του Abloh «Efflorescence» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Galerie Kreo στο Παρίσι, το 2019 και πρόσφατα ήταν ένα από τα εκθέματα σε έκθεση στο ίδρυμα Louis Vuitton.

Το γραφείο εκτιμάται ότι θα πωληθεί περίπου 180.000 δολάρια και τα έσοδα από τη δημοπρασία θα διατεθούν στο ίδρυμα Virgil Abloh, που δημιουργήθηκε για να συνεχίσει τη φιλοσοφία του καλλιτέχνη, ο οποίος άνοιγε μονοπάτια για μεγαλύτερη ισότητα και συμπερίληψη σε είδη πολυτέλειας, streetwear και όχι μόνο.

Η συλλογή «Efflorescence» θόλωσε τα όρια μεταξύ γλυπτικής και λειτουργικών επίπλων και με τις δημιουργίες του ο Abloh οραματίστηκε με επιτυχία «ένα τοπίο όπου η ακαμψία των δομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού συναντά την αδυναμία πρόβλεψης της οργανικής εξέλιξης, της ανθρώπινης οικειοποίησης και της χρήσης διαφορετικών μοτίβων, γραμμών, υφών και σχημάτων» σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Από τη σειρά υπάρχουν μόνο δύο γραφεία, το δεύτερο αποτελεί μέρος σημαντικής ιδιωτικής συλλογής.

«Για μένα, το σχέδιο έχει πάντα την εγγενή ιδέα να είναι μια γέφυρα από το παρελθόν, με το βλέμμα προς το μέλλον», είπε κάποτε ο Abloh.

Στη δημοπρασία του Sotheby’s που θα ξεκινήσει στις 18 Μαϊου στη Νέα Υόρκη θα πωληθούν έργα διάφορων επιφανών και ανερχόμενων καλλιτεχνών, όπως η Julie Mehretu, ο Kerry James Marshall, ο Amoako Boafo, ο Banksy και πολλοί άλλοι.

Τσέκαρε και αυτό : ΕΟΤ: Βραβείο για τη χειμερινή καμπάνια της Ελλάδας