Στροφή προς τα υβριδικά κάνει η Volvo η οποία στοχεύει την αύξηση των πωλήσεών της σε αυτή την κατηγορία, προκειμένου να μειώσει το όριο των εκπομπών ρύπων ώστε να αποφύγει τα πρόστιμα το 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το 2019 πούλησε συνολικά 46.000 plug-in στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 10% του συνολικού της όγκου, κάνοντας ακόμη ένα βήμα πιο κοντά στο πλάνο της.

Τα μερίδια πωλήσεων σύμφωνα με τα στοιχεία μπορεί να είναι υψηλά, όμως αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για τους επικεφαλής της Volvo η περαιτέρω αύξηση. ‘Αλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος Hakan Samuelsson δήλωσε ότι η Volvo θα επιτύχει τον στόχο της ΕΕ φέτος μέσω των αυξημένων πωλήσεων plug-in υβριδίων.

Ο στόχος της Volvo είναι για φέτος τα 112 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο, όταν οι αντίστοιχες εκπομπές το 2018 ήταν 129,5 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Σε περίπτωση που σε έναν χρόνο από σήμερα δεν καταφέρει να πιάσει τον στόχο της και της επιβληθεί πρόστιμο, αυτό θα ανέρχεται με τα σημερινά δεδομένα στα 382 εκατομμύρια ευρώ.