Γλυφάδα

Γνωστός για τις πλέον προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες του, ο Δήμος Γλυφάδας προχώρησε σε άλλη μία σημαντική καινοτομία: Αποτύπωσε σε ψηφιακό χάρτη και τα επτά “ρεύματα” ανακύκλωσης που διαθέτει και έχετε πλέον τη δυνατότητα να βλέπετε live μέσα από το κινητό ή τον υπολογιστή σας πού μπορείτε να ανακυκλώνετε τι. Τα σημεία ανακύκλωσης τα βρίσκετε στο FixmyCity και στο glyfada.gr

Ανακύκλωση Οργανικών Απορριμμάτων

Καφέ κάδοι
Φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, τροφικά υπολείμματα, κρέας-ψάρι, υπολείμματα και φίλτρα από καφέ, κλαδιά, χώμα, γκαζόν, τσόφλια, πριονίδι, στάχτη καυσόξυλων κ.ά.

Ανακύκλωση υπολειμμάτων πρασίνου
Πράσινες Σκάφες (Οργανικά)

Ανακύκλωση Συσκευασιών
Μπλε Κάδοι
Πλαστικό, Λευκοσίδηρος, Αλουμίνιο, Γυαλί, Χαρτί

Ανακύκλωση Γυάλινων Συσκευασιών
Μπλε κώδωνες
Μπουκάλια από ποτά, κρασί, αναψυκτικά, νερό, λάδι και βαζάκια τροφίμων από μαρμελάδες, μέλι, ντοματοπολτούς κ.ά.

Ανακύκλωση Χαρτιού
Κίτρινοι κάδοι
Χαρτόνι, χαρτί

Ανακύκλωση Ρούχων
Κόκκινοι Κάδοι
Ένδυση και υπόδυση

Ανακύκλωση Λαμπτήρων, σε επιλεγμένα σημεία εντός δημοτικών κτιρίων.
Λαμπτήρες (φθορισμού, εκκενώσεως, νατρίου),
Λαμπτήρες πυρακτώσεως

Ανακύκλωση Ηλεκτρικών Συσκευών, σε επιλεγμένα σημεία εντός δημοτικών κτιρίων.
Μεγάλες και μικρές οικιακές συσκευές, εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, όργανα παρακολούθησης και ελέγχου κ.ά.

“Η σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων προϋποθέτει την ύπαρξη πολλαπλών ρευμάτων ανακύκλωσης, έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται τα στερεά απόβλητα που τελικά οδηγούνται στον ΧΥΤΑ της Φυλής”, τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

“Ραγδαία είναι η βελτίωση που καταγράφει ο δήμος Γλυφάδας στον τομέα της ανακύκλωσης τα τελευταία χρόνια, με τα ποσοστά των στερεών αποβλήτων που ανακυκλώνονται να έχουν φτάσει το 22% (2019) ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2020 καταγράφονται ποσοστά ανακύκλωσης που αγγίζουν το 30%”, επισημαίνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Άννυ Καυκά.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Γλυφάδας είναι ο πρώτος δήμος της χώρας που αποτυπώνει ψηφιακά όλες τις ανακυκλώσεις