Robin Hood

Η Walt Disney Company ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα remake της κλασικής της ταινίας «Robin Hood» (Ο Ρομπέν των Δασών) του 1973 με τεχνολογία CGI, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα αποκλειστικά στη συνδρομητική της πλατφόρμα streaming Disney+.

Πρόκειται για μία ακόμη παραγωγή που εντάσσεται στη στρατηγική της Disney να διασκευάζει κλασικές ταινίες της κινουμένων σχεδίων σε live action εκδοχές.

Για το remake της ταινίας, που θα είναι μιούζικαλ, θα αξιοποιηθούν τεχνολογίες του 21ου αιώνα, συνδυασμός live-action και δημιουργίας ρεαλιστικών εικόνων μέσω υπολογιστή, photo-realistic CGI.

Σύμφωνα με το The Hollywood Reporter, ο Κάρλος Λόπεζ Εστράντα θα σκηνοθετήσει την ταινία και φημολογείται ότι Ντέιβιντ Ντιγκς θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Η αρχική εκδοχή, ταινία κινουμένων σχεδίων απεικόνισε τον ευγενή κλέφτη του Δάσους του Σέργουντ ως αλεπού και τη συμμορία ως άλλα ζώα, τον Λιτλ Τζον ως μαύρη αρκούδα, τον σερίφη του Νότιγχαμ ως λύκο, τον καλόγερο Τεκ ως ασβό και τον πρίγκιπα Ιωάννη ως λιοντάρι με κορώνα.

Η Κάρι Γκράνλαντ η οποία έγραψε το σενάριο για το remake του 2019 της ταινίας «Lady And The Tramp» (Η Λαίδη και ο Αλήτης).