Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου

Ξαλμύρισμα μπακαλιάρου : Το αγαπημένο ψάρι όλων όσων θα γιορτάσουν την 25η Μαρτίου συνήθως αγοράζεται παστό και πρέπει να γίνει μια πολύ συγκεκριμένη διαδικασία έτσι ώστε να μπορέσουμε να το απολαύσουμε γιατί αλλιώς θα πρέπει να πίνουμε σε κάθε μπουκιά μας από ένα λίτρο νερό!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Ο μπακαλιάρος είναι ένα ψάρι το οποίο “συναντάται” σε θάλασσες της Βόρειας Αμερικής και στην χώρα μας, συνήθως, τον βρίσκουμε παστό διότι ως φρέσκο ψάρι θεωρείται αρκετά ακριβό και ο κόσμος δεν το επιλέγει.

Ως παστό προϊόν, περιέχει πολύ αλάτι έτσι ώστε να μπορέσει να διατηρηθεί και πρέπει να γίνει συγκεκριμένη διαδικασία για να μπορέσουμε να το φέρουμε σε μια ισορροπία και να είναι απολαυστικό για τον καταναλωτή.

Μπακαλιάρος

Συνήθως, το ξαλμύρισμα μπακαλιάρου γίνεται 48 ώρες προτού ξεκινήσουμε να κόβουμε τα φιλέτα και να τα βάζουνε στο κουρκούτι, αλλά υπάρχουμε και εμείς οι ξεχασιάρηδες οι οποίοι δεν σκεφτόμαστε πως χρειάζεται ώρα για να φύγει το αλάτι!

Ωστόσο, υπάρχει ένα κόλπο το οποίο μπορείς να κάνεις και να βοηθήσεις τη διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα αν έχεις ξεχαστεί.

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις ένα μπουκάλι με ανθρακούχο νερό και να το ρίξεις σε ένα μπολ! Βάλε μέσα τα φιλέτα του μπακαλιάρου για δυο ώρες και επανάλαβε τη διαδικασία!

Αφού το κάνεις για δυο φορές, βάλε τον μπακαλιάρο σε καθαρό νερό για μια ώρα και έπειτα σκούπισε πολύ καλά τα φιλέτα σου! Αν δεις πως ο μπακαλιάρος συνεχίζει να κρατά το αλάτι του, τότε τον βάζεις για μισή ώρα μέσα σε ένα μπολ με γάλα και έπειτα τον ψήνεις όπως εσύ επιθυμείς!

Μην ξεχνάς πως ο παστός μπακαλιάρος είναι πολύ αλμυρός και θέλει προσοχή στο ξαλμύρισμα διότι μπορεί να μας προκαλέσει δυσφορία κατά την κατανάλωση του επειδή έχει πολύ αλάτι!

Τσέκαρε και αυτά: