Abeliona Retreat

Με δύο χρυσές διακρίσεις, ξεχώρισε ως κορυφαίο το Abeliona Retreat στα Greek Hospitality Awards 2022, τον καταξιωμένο θεσμό επιβράβευσης της ελληνικής φιλοξενίας.

Απέσπασε ένα GOLD βραβείο στην κατηγορία “Best Greek Mountain Resort” και άλλο ένα GOLD  στην κατηγορία  “Best Greek Retreat Hotel”.

Πιστό στην στρατηγική του με στόχο την ικανοποίηση των επισκεπτών μέσω των υψηλών παρεχόμενων υπηρεσιών και με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα, το Abeliona Retreat αποτελεί μία διαφορετική πρόταση εναλλακτικών διακοπών με ποιοτικές προδιαγραφές.

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο πανέμορφο χωριό της ορεινής Μεσσηνίας, την Αμπελιώνα, συνδυάζει την ιδανική τοποθεσία, παροχές ευεξίας (μαθήματα Yoga, θεραπείες Μασάζ), σπιτικό φαγητό με εκλεκτά τοπικά προϊόντα και δραστηριότητες στη φύση.

Στα ξεχωριστά κτίρια του χτισμένα με πέτρα και ξύλο -όπως ορίζει η αρχιτεκτονική της περιοχής- τα δωμάτια με αίσθηση θαλπωρής και ηρεμίας, διαθέτουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

To Abeliona Retreat που επικεντρώνεται στην εμπειρία και την σύνδεση του επισκέπτη με τον τόπο, είναι ιδανικό για ταξιδιώτες με περιβαλλοντική συνείδηση που αναζητούν βιωματικές εμπειρίες στις αποδράσεις τους σε διαδρομές μετασχηματισμού ως μέρος της προσωπικής τους ανάπτυξης.

Στοχεύοντας στο τρίπτυχο εξερεύνηση-χαλάρωση-αναζωογόνηση, το Abeliona Retreat προσφέρει ένα ταξίδι ανάκτησης της ισορροπίας, σε ένα περιβάλλον φωλιασμένο στην πλαγιά του βουνού.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για την ανάκτηση της προσωπικής ισορροπίας, το Abeliona Retreat διαθέτει το 80 τμ Yurt. Στο ψηλότερο σημείο του καταλύματος με απέραντη θέα στα βουνά οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν μαθήματα Yoga, διαλογισμού και εναλλακτικών θεραπειών.

Παράλληλα ενδείκνυται και για τους λάτρεις της έντονης δραστηριότητας στη φύση αφού η ευρύτερη περιοχή είναι εξαιρετική για mountain bike, rafting, river trekking και trekking.

Δημιουργώντας ένα σημείο προορισμό το Abeliona Retreat προχώρησε το 2019 σε επέκταση στο δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails από τα 25 χλμ. σε 90 χλμ.

Ανάμεσα στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, το Λύκαιον Όρος και τη Νέδα -στα σύνορα Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας, με επίκεντρο το χωριό Αμπελιώνα- το Apollo Trails έχει συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού και έχει δώσει ανάσα ζωής στα ξεχασμένα χωριά της περιοχής.

Εκτός από τις καθιερωμένες εκδρομές πολιτιστικού και φυσιολατρικού ενδιαφέροντος που θα απολαύσει ο επισκέπτης, θα μπορεί να κάνει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πεζοπορίες με ή χωρίς οδηγό.

Ταυτόχρονα, υπάρχει επίσης η δυνατότητα ενοικίασης ηλεκτρικών mountain bikes της Cube, για περιήγηση στο δίκτυο μονοπατιών Apollo Trails, σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές για ποδήλατο.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να ανακαλύψει τα μονοπάτια μόνος του, μπορεί να το κάνει με τη χρήση της εφαρμογής Apollo Trails.

Τα μονοπάτια του Apollo Trails, εντάσσονται στην ευρύτερη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής.

Τσέκαρε κι αυτό:

Stranger Things : Η σειρά γίνεται βιντεοπαιχνίδι