Στοργή 

Η Στοργή είναι ο σύλλογος που ίδρυσαν οι Φίλοι των Καρκινοπαθών Παιδιών το 1991 στη Θεσσαλονίκη, για να βοηθήσουν τα παιδιά που  πάσχουν από κακοήθη νοσήματα και να συμπαρασταθούν στους γονείς τους.

Η κυρία Τίμη Μπακατσέλου, η πρόεδρος του συλλόγου, είχε την ιδέα της δημιουργίας ενός σωματείου το οποίο να στηρίζει όλα αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους.  Έτσι, και με την βοήθεια μεγάλου αριθμού γυναικών της Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε ο Σύλλογος Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών «Η Στοργή».

Τα τελευταία χρόνια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τα κακοήθη νοσήματα και οι νεοπλασίες πλήττουν ολοένα και περισσότερο το νεανικό πληθυσμό. Η μόνη λύση είναι η έγκαιρη και κατάλληλη αγωγή, με την οποία, σύμφωνα με μελέτες, τα δύο στα τρία παιδιά θεραπεύονται.

Τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, όπως και οι γονείς τους, βλέπουν ξαφνικά να ανατρέπεται η ζωή τους. Ο μόνος τρόπος για να μπορέσουν να διαχειριστούν τη νέα αυτή πραγματικότητα είναι η ουσιαστική και αδιάκοπη υποστήριξη και βοήθεια.

Αυτήν ακριβώς την υποστήριξη και βοήθεια προσφέρει έμπρακτα ο σύλλογος Στοργή εδώ και 22 χρόνια.

Μερικά από τα σπουδαιότερα έργα του είναι ότι συμβάλλει στον εξοπλισμό των 2 ογκολογικών αιματολογικών παιδιατρικών κλινικών που λειτουργούν στην Θεσσαλονίκη, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα ,εξασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα νοσηλείας για τα παιδιά. Μάλιστα εκτός από αυτό, μισθοδοτεί μία βιολόγο για τις ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ Νοσοκομείου, καθώς και μία ψυχολόγο για τις αντίστοιχες ανάγκες της ογκολογικής παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Επιπλέον χρηματοδότησε κλινικό-εργαστηριακές ερευνητικές εργασίες που αφορούσαν μελέτες – αναλύσεις του DNA, γενετικού υλικού, των καρκινικών μεταλλάξεων που παρουσιάζονται στους όγκους των παιδιών.

Η Στοργή επίσης συμπαρίσταται στους γονείς των καρκινοπαθών παιδιών. Η συμπαράσταση αυτή έμμεσα εκδηλώνεται με βοήθεια προς το σύλλογο γονέων των παιδιών η “ΛΑΜΨΗ”. Η Στοργή νοικιάζει για το σύλλογο γονέων ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιείται τόσο ως γραφείο όσο και ως χώρος απασχόλησης των παιδιών που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, όσο αυτά περιμένουν τα αποτελέσματα των αναλύσεών τους.

Στα σημαντικά έργα του συλλόγου ακόμα συγκαταλέγεται η δημιουργία και λειτουργία του ξενώνα φιλοξενίας «Στοργή» για τα παιδιά και τους συνοδούς τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκη, καθώς και η κατασκευή ενός ολοκληρωμένου και πλήρως επιστημονικά και ξενοδοχειακά εξοπλισμένου Αιματολογικού Κέντρου, το Αιματολογικό Κέντρο «Στοργή» το οποίο δώρισε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» .

 

Τα έσοδα του συλλόγου προέρχονται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία και για να συνεχίσει να πραγματοποιεί τους στόχους της, η Στοργή έχει ανάγκη από ηθική και υλική υποστήριξη. Μπορείς λοιπόν να υποστηρίξεις την Στοργή και να γίνεις και εσύ κομμάτι αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας, με την συμμετοχή σου στις εκδηλώσεις του Συλλόγου καθώς και με τη χρηματική συνδρομή σου.