Ξιφολόγχη

Η Ξιφολόγχη αποτελεί μια ιδέα που σφυρηλατήθηκε μέσα στις φλόγες του κορωνοπολέμου κάπου αρχές Απρίλη και λειτουργεί ως όπλο κατανόησης του μάταιου τούτου κόσμου, που κακά τα ψέματα έχει γίνει ακατανόητος. Με γλώσσα καυστική (και όχι καυτερή!), με λόγο αμείλικτο και αδυσώπητο, καθώς και με άποψη κόλαφο – πλην τίμια και ειλικρινή, θα περιγράφει τα κακώς κείμενα της καθημερινότητας ή αλλιώς τις Αποκαλυπτικές σχεδόν στιγμές που ζούμε σαν κοινωνία και σαν πλανήτης.

Εμπρός λαοί, ας ενωθούμε, η Νέα Τάξη μας καλεί! Θα μπορούσε να τραγουδούσε ο Μητροπολίτης Μόρφου, ισχυριζόμενος ότι έχει ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος, και παραγγέλνοντας στον πάτερ Βαρνάβα να βρει 10 ανθρώπους που αγαπούν την προσευχή, ώστε να λάβουν δράση! (Εταράχθη και εγώ ως Ξιφολόγχη, αφήνοντας προς στιγμήν τα τσιφτετέλια…)

Η Επιστράτευση αυτή έχει ήδη ξεκινήσει σε κάποια χωριά της Κύπρου και ολοένα εξαπλώνεται μέσα από τα κηρύγματα του Πανιερώτατου, όπου οι εκλεκτοί αυτοί εντoλοδόχοι θα λάβουν δράση μέχρι να έρθει η ειρήνη στον κόσμο.

Η ειρήνη αυτή, σου λέει, θα έρθει όχι όταν σταματήσει η αρρώστια αλλά όταν σταματήσει ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος-που θα σταματήσει όταν επέμβει πολύ ξαφνικά ο Χριστός και τότε δε θα έχουμε ούτε αρρώστιες, ούτε σεισμούς, πολέμους καταποντισμούς! («Συγκλό» αναφώνησε και η Ξιφολόγχη και αποφάσισε να γίνει και εκείνη μία από τους δέκα).

Αυτοί οι 10 καλούνται να κάνουν την εξής δουλειά: («Συνεχίστε Σεβασμιότατε» είπε η Ξιφολόγχη, ανοίγοντας ένα word document στο iPad της).

«Θα τους δοθεί από ένα ψαλτήρι (δηλαδή οι ψαλμοί του Δαυίδ). Ο Δαυίδ πρόγονος της Παναγίας έγραψε 150 ψαλμούς, οι οποίοι διαιρούνται σε 20 καθίσματα». (Πιο γρήγορα, πιο γρήγορα, αποκρίθη εκστασιασμένη η Ξιφολόγχη!).

«Θα διαβάζει κάθε μέρα όλο το ψαλτήρι αυτή η δεκάδα ανθρώπων». Για παράδειγμα, εγώ ως Ξιφολόγχη θα διαβάζω το πρώτο και το δεύτερο κάθισμα, μετά ο επόμενος το τρίτο και το τέταρτο και πάει λέγοντας έως το εικοστό!

Τα δυο καθίσματα, συνεχίζει, διαβάζοντάς τα, διαρκούν 15 με 20 λεπτά και τα λέμε όποια ώρα της ημέρας μπορούμε. Σο τέλος μνημονεύουμε και ονόματα-όσα θέλουμε- είτε ζωντανών είτε πεθαμένων. Έχω να μνημονεύσω Μητροπολίτα μου… (και πάνω στην μνημόνευση που έκανα ξεκίνησα να τραγουδώ αφελώς η αμαρτωλή Πάριο και συγκεκριμένα το -Μου ‘χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση).

Ο Πάτερ Βαρνάβας λοιπόν, πρέπει να μάθει την διαδικασία σε 10 ανθρώπους και εάν κουραστούν και δεν το κάνουν να τον ειδοποιούν να βρίσκει άλλους. Και σκούντηξε η Ξιφολόγχη τους φίλους της λεγοντάς τους «Για σένα τα λέει, για σένα τα λέει, θα ΄πρεπε να ντρέπεστε»! 

«Αυτό θα είναι το καλύτερο οχυρόν απέναντι σε αρρώστιες, πολέμους, φοβίες, αγωνίες για όλα αυτά που γίνονται και όλα αυτά που θα γίνουν που θα είναι πολύ μεγαλύτερα από  αυτά που γίνονται. Τα όπλα των χριστιανών η νηστεία, η προσευχή, η θεία κοινωνία και η μετάνοια». Εντυπωσιασμένη πια η Ξιφολόγχη από τον λόγο του Σεβασμιώτατου, αρχίζει να συνομιλεί μαζί του στον άμβωνα, να δείχνει την παρέα της και να του λέει «Σ’ αυτούς πες τα, σ’ αυτούς πες τα»…

Κλείνοντας τον θεάρεστο αυτό λόγο του, τόνισε πως οι δουλειές αυτές πρέπει να γίνονται κρυφά και χωρίς εγωισμούς, σιωπηρά και ταπεινά. Όχι κουτσομπολιά και ανταγωνισμοί!

Μεγάλη ευλογία σε κάθε μέρος που θα γίνονται.

Ευλογείτε!