Ξύδι

Το ξύδι είναι ένα προϊόν, το οποίο μπορεί να έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε ως toping σε κάποια σαλάτα ή στις φακές, αλλά το ήξερες πως μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να καθαρίσεις κάποια πραγματάκια στο σπίτι;

Το συγκεκριμένο υλικό που πολύ σεφ αγαπούν να μισούν και το αντίστροφο, χρησιμοποιείται για να καθαρίσουμε συσκευές στο σπίτι και μάλιστα, είναι εξαιρετικό!

Ποια πράγματα μπορείς να καθαρίσεις στο σπίτι;

#1. Νεροχύτης

Καυτό νερό στον βραστήρα και 2 ποτήρια λευκό ξύδι! Βάλε το πώμα για να μη φύγει το νερό από τον νεροχύτη και άφησε το νερό με το ξύδι για μισή ώρα! Έπειτα άφησε το να τρέξει! Λαμπερός και καθαρός!

#2. Το σφουγγαράκι για τα πιάτα

Όσο είναι το νερό μέσα στον νεροχύτη, πάρε λευκό ξύδι και βρέξε το σφουγγάρι για τα πιάτα! Άφησε το μέσα στο νερό και έπειτα στράγγιξε το!

#3.Τα τζάμια

Βάλε σε ένα βαποριζατέρ ίσες ποσότητες νερού και ξύδι και ανακάτεψε καλά! Ξεκίνα να καθαρίζεις τα τζάμια σου με το υγρό και εφημερίδα! Θα είναι “αόρατα”.

#4.Το πλυντήριο

Αντί να βάλεις στο συρτάρι του πλυντηρίου απορρυπαντικό και μαλακτικό, βάλε το συγκεκριμένο υλικό και άφησε το να κάνει μια πλύση ενώ είναι άδειο! Θα καθαρίσει και φύγουν και τυχόν μυρωδιές!

#+1. Τάπερ

Τα τάπερ πολλές φορές “παίρνουν” μυρωδιές! Οπότε, το ξύδι είναι ένα σούπερ καθαριστικό για αυτά! Με ένα πανάκι πέρασε μέσα έξω τα τάπερ σου και άφησε τα στην άκρη!