Ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής είναι ένα από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που έχουμε στην κουζίνα μας καθώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να κόψουμε λαχανικά, κρέατα και φρούτα!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Οι περισσότεροι πλένουν το ξύλο με απορρυπαντικό για τα πιάτα! Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι πως δε γίνεται σωστή απολύμανση και κρατά τις μυρωδιές του απορρυπαντικού! Κάτι το οποίο δε θέλουμε!

Δυο πολύ εύκολοι τρόποι για να το καθαρίσεις

#1. Ανακάτεψε μισή κούπα λευκό ξύδι με μισή κουταλιά ρίγανη και 2 πρέζες αλάτι! Ρίξει το μείγμα πάνω στο ξύλο κοπής και με ένα σύρμα τρίψτο! Ξέπλυνε το με κρύο νερό και άφησε το να στεγνώσει μόνο του!

#2.Πάρε ένα λεμόνι και κόψτο στη μέση! Βάλε αλάτι και στις δυο ζουμερές πλευρές του λεμονιού και τρίψετε το ξύλο κοπής! Ξέπλυνε με κρύο νερό και άφησε το να στεγνώσει φυσικά χωρίς να το σκουπίσεις με κάποια πετσέτα!

Αν θέλεις να διατηρήσεις το ξύλο σε καλή κατάσταση και μακριά από μικρόβια, τότε μπορείς να το τυλίξεις με αλουμινόχαρτο και να το φυλάξεις σε δροσερό μέρος!

Τσέκαρε και αυτά: