Γυναίκες φαγητό

Υγεία: Μία πρωτοποριακή έρευνα αναμένεται να παρουσιαστεί στο ιατρικό συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Καρδιολογίας που θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 18 Νοεμβρίου στη Φιλαδέλφεια.

Η έρευνα αυτή δείχνει πως οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλές θερμίδες σε ένα δείπνο σε συνδυασμό με τη δουλειά που κάνουν μπορεί να δουν τη υγεία τους να επιδεινώνεται.

Σε ένα δείγμα 112 γυναικών φάνηκε ότι οι περισσότερες θερμίδες πιο αργά στη διάρκεια της ημέρας έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά νοσήματα, σε σχέση με αυτές που δεν κάνουν.

Οι περισσότερες από αυτές τις γυναίκες έτρωγαν μετά τις 18:00 το απόγευμα και μάλιστα κατανάλωναν πολλές θερμίδες, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η καρδιακή τους λειτουργία.

Συγκεκριμένα ήταν πιο πιθανό να έχουν υπέρταση, υψηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και λιγότερο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα μακροπρόθεσμα.

Τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτή την έρευνα είναι οι κοινωνικοί λειτουργοί και οι νοσοκόμες, ενώ και οι ταμίες έχουν χειρότερη υγεία από γυναίκες που έκαναν άλλα επαγγέλματα.