Χειρουργείο

Υγεία: Μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πραγματική ιστορία μιας ασθενούς που υπεβλήθη σε επέμβαση όγκου από τον εγκέφαλο και κατά τη διάρκεια του χειρουργείου, η ίδια έπαιζε βιολί.

Η επέμβαση αυτή έγινε σε νοσοκομείο στο Λονδίνο και με αυτό τον τρόπο οι γιατροί ήθελαν να βεβαιωθούν πως θα μπορεί να διατηρεί την ικανότητά της να κινεί το αριστερό χέρι της και μετά την επέμβαση, έτσι ώστε να μπορεί να παίζει βιολί και μετά την επέμβαση.

Πρόκειται για μία 53χρονη γυναίκα, την Ντάγκμαρ Τέρνερ η οποία χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο Kings College του Λονδίνου, μετά από όγκο που εντόπισαν στο εμπρόσιο λοβό, μία περιοχή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τις κινήσεις του αριστερού μας χεριού.

Οι γιατροί του νοσοκομείου αφού χαρτογράφησαν όλο τον εγκέφαλο τη 53χρονης, στη συνέχεια της άνοιξαν το κρανίο και κατάφεραν να αφαιρέσουν το 90% του όγκου, αλλά και να καθαρίσουν όλες τις ύποπτες περιοχές γύρω από τον όγκο που μπορεί να είναι επιθετική δραστηριότητα στο μέλλον.

Είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί επέτρεψαν κάτι τέτοιο σε ασθενή, αλλά από την ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν προσδιορίστηκε ούτε το είδος της μουσικής, αλλά ούτε και το κομμάτι που η ασθενής είχε επιλέξει να παίζει κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης.