Υμηττός

Υμηττός: Ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο ετοιμάζεται για την προστασία και την ανάπτυξη του Υμηττού για να αλλάξει τελείως μορφή από αυτή που ξέρουμε μέχρι τώρα.

Ήδη υπεγράφη ένα μνημόνιο με σκοπό την αναγέννηση του Υμηττού και μάλιστα έχουν βρεθεί και τα χρήματα για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου μέσω του νέου αναπτυξιακού προγράμματος του υπουργείου Εσωτερικών.

Το σχέδιο που έχει εκπονηθεί αφορά τη δημιουργία πεζοπορικού δικτύου μονοπατιών στο βουνό συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων. Αυτά τα μονοπάτια θα συνδέονται με τις πύλες εισόδου και πιο μακροπρόθεσμα με ποδηλατοδρόμους με τα μητροπολιτικά πάρκα Γουδή και Ιλισίων, αλλά και με το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα υπάρξει εθνική και ευρωπαϊκή πιστοποίηση του Υμηττού, ενώ στο βουνό θα προωθηθούν και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός.

Φυσικά θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών για τα ΑμΕΑ. Στόχος όλων αυτών είναι να αυξηθεί η ανθρώπινη παρουσία αλλά συγχρόνως να διατηρήσει την άγρια ομορφιά και πανίδα.