Κένυα

Ένα χωριό στην Κένυα με την ονομασία Umoja δημιουργήθηκε το 1990 από την Rebecca Lolosoli, της οποία η ιδέα ήρθε όταν βρισκόταν σε νοσοκομείο καθώς νοσηλευόταν από ξυλοδαρμό από μια ομάδα ανδρών. Και ο λόγος για τον οποίον υπέστη μια τόσο βίαιη συμπεριφορά; Επειδή μίλησε σε άλλες γυναίκες στο χωριό της για τα δικαιώματα τους.

Η Rebecca ήταν ένα από τα 15 θύματα σωματικής βίας που ίδρυσαν και παρόλο που βίωσαν δύσκολες στιγμές από τα γειτονικά χωριά και πιο συγκεκριμένα από άνδρες, τα κατάφεραν και πλέον το χωριό είναι «ελεύθερο» από το ανδρικό φύλο.

Σύμφωνα με έναν χρήστη του TikTok, τον @themelomoon, οι γυναίκες πουλούσαν χειροποίητα κοσμήματα μέχρι να μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα σχολείο το οποίο θα υποδεχόταν παιδιά και από άλλα χωριά.

Από το 2015, 47 γυναίκες και 200 παιδιά ζουν στο χωριό και κάθε χρόνο υποδέχονται τουρίστες από όλον τον κόσμο, σύμφωνα με τον Guardian.

Από τότε που δημιουργήθηκε το χωριό στην Κένυα, υποδέχεται γυναίκες οι οποίες θέλουν αν ξεφύγουν από έναν υποχρεωτικό γάμο ή από καταστάσεις όπως ο ακρωτηριασμός γεννητικών οργάνων αλλά και από σωματική κακοποίηση.

Τσέκαρε το βίντεο:

@themelomoonThis is the only all women village I. The world! #greenscreen #fyp #foryou #girls #women #story #facts #YearOnTikTok♬ Steven Universe – L.Dre

Τσέκαρε και αυτό: Αθήνα φωτογραφίες: 10 που θα σε συγκλονίσουν