Ύπνος

Ο ύπνος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας μας και πρέπει να επενδύουμε σε αυτόν για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε και να νιώθει το μυαλό μας πως είναι σε καλή κατάσταση.

Σύμφωνα με του ειδικούς ο χειμώνας είναι η εποχή όπου κοιμόμαστε περισσότερο και βλέπουμε περισσότερα όνειρα και μια νέα μελέτη που έγινε στη Γερμανία αποκαλύπτει πως στη φάση REM τα όνειρα είναι πολλά.

MΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR ΕΔΩ 

Επιστήμονες  του Ιατρικού Πανεπιστημίου Charite και της Κλινικής Ύπνου του Νοσοκομείου St.Hedwig του Βερολίνου,μελέτησαν 188 ανθρώπους και τον ύπνο τους, σε διάφορες εποχές του χρόνου και η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό νευροεπιστήμης “Frontiers in Neuroscience”.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε πως τον χειμώνα ο ύπνος αυξάνεται κατά μια ώρα και όταν οι άνθρωποι βρίσκονται στην κατάσταση REM βλέπουν ζωντανά όνειρα και ο χρόνος αυξάνεται κατά 30 λεπτά τον χειμώνα.

“Η εποχικότητα είναι εξαπλωμένη σε κάθε έμβιο όν σε αυτόν τον πλανήτη. Η μελέτη μας δείχνει ότι η αρχιτεκτονική του ανθρώπινου ύπνου διαφέρει σημαντικά από εποχή σε εποχή σε έναν ενήλικο πληθυσμό που ζει σε ένα αστικό περιβάλλον. Γενικά οι κοινωνίες πρέπει να προσαρμόσουν στην εκάστοτε εποχή τις συνήθειες ύπνου, συμπεριλαμβανομένων της διάρκειας και του χρονισμού τους, μεταξύ άλλων αναπροσαρμόζοντας τα σχολικά και εργασιακά προγράμματα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται τις ανάγκες ύπνου της κάθε εποχής”, ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας,Ντίτερ Κουντς.

Τσέκαρε και αυτά :