Ύπνος

O ύπνος θεωρείται “φάρμακο” όταν δε νιώθουμε καλά και όταν θέλουμε να βοηθήσουμε το κορμί μας να χαλαρώσει και να ηρεμήσουμε, αλλά μια νέα έρευνα αποκαλύπτει πως τα power naps μας κάνουν ακόμη περισσότερο καλό.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ 

Σύμφωνα με τον καθηγητή, Ρίτσαρντ Γουάιζμαν, του πανεπιστημίου Χαρντφοσάιρ, τα power naps τα οποάι διαρκούν μέχρι και 30 λεπτά μπορούν να καταφέρουν να μας κάνουν πιο παραγωγικούς και δημιουργικούς όπως αποκαλύπτει νέα μελέτη και μπορούν να μας κάνουν πιο χαρούμενοςυ κατά τη διάρκεια της ημέρας μας.

Η έρευνα διεξήχθη για την προετοιμασία του επιστημονικού φεστιβάλ στο Εδιμβούργο και 1.000 άτομα συμμετείχαν απαντώντας σε ένα ερωτηματολόγιο για τις συνήθειες που έχουν στον ύπνο. Με βάση τις απαντήσεις τους, τους δόθηκε ένα χαρτί για να σημειώσουν τα επίπεδα ευτυχίας τους.

Τα ευρήματα έδειξαν πως όσοι έκαναν ένα power nap μέσα στην ημέρα σημείωσαν 3/67 πόντους από τους 5 στα επίπεδα ευτυχίας ενώ όσοι δεν τα έκαναν σημείωσαν 3.52 και όσοι κάνουν μεγάλους ύπνους σημείωσαν 3.44.

Το 66% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε πως νιώθει πιο καλά όταν ο ύπνος είναι σύντομος ενώ το 56% είπε πως είναι χαρούμενος όταν κοιμούνται περισσότερο.

 

Τσέκαρε και αυτά: