Μάσκες

Υποχρεωτική μάσκα: Από το Σάββατο 24 Οκτωβρίου η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς πλέον χώρους.

Το νέο αυτό μέτρο όπως έγινε γνωστό αφορά όλες τις περιφέρειες που σύμφωνα με τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας για τον κορονοϊό εντάσσονται στο επίπεδο 3 που σημαίνει αυξημένη επιτήρηση και στο επίπεδο 4 που σημαίνει αυξημένος κίνδυνος.

Αυτή τη στιγμή στο επίπεδο 4 είναι οι περιφέρειες Καστοριάς και Κοζάνης, ενώ για παράδειγμα στο επίπεδο 3 βρίσκονται πολλές περιοχές όπως η Αττική και η Θεσσαλονίκη. Σε όλες αυτές τις περιοχές η μάσκα είναι υποχρεωτική, αλλά και σε αυτό τον αυστηρό κανόνα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις.

Για παράδειγμα δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα όσοι συμμετέχουν σε ομαδική ή ατομική άσκηση σε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο.

Επίσης μέσα στο αυτοκίνητο εάν είναι κάποιος μόνος του δεν είναι υποχρεωμένος να φοράει μάσκα. Εάν δεν είναι μόνος του τότε θα πρέπει να έχει συνεπιβάτες μόνο συγγενικά πρόσωπα α΄ βαθμού για να μπορεί και πάλι να μην φοράει μάσκα.

Μη υποχρέωση να φορούν μάσκα έχουν και οι μαθητές στα σχολεία κατά τη διάρκεια  της γυμναστικής.

Επίσης στα μαγαζιά εστίασης οι επισκέπτες είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα και μπορούν να αφαιρούν τη μάσκα τους μόνο όταν καθίσουν στο τραπέζι.