Zodiac Killer

Zodiac Killer… Ένα πρόσωπο το οποίο δεν κατάφερε ποτέ να πιάσει η αστυνομία… Ένα πρόσωπο που με τα κωδικοποιημένα μηνύματα του προκάλεσε τον τρόμο στον κόσμο καθώς κανείς δεν ήξερε ποια θα είναι η επόμενη κίνηση του… Ένα πρόσωπο που ενέπνευσε άλλους serial killers να προβούν σε δολοφονίες και ακραίες πράξεις.

Ο περίφημος serial killer που έδρασε από το 1965 μέχρι το 1975 στη Βόρεια Καλιφόρνια, άφηνε στα ΜΜΕ κρυπτογραφημένα μηνύματα τα οποία ήταν πολύ δύσκολο αν αποκωδικοποιήσουν οι αρχές, δεν είδε ποτέ την ταυτότητα του να αποκαλύπτεται και μόνος 5 δολοφονίες του «χρεώθηκαν» ενώ ο ίδιος είχε αναφέρει ότι έχει 37 θύματα στο σύνολο των ακραίων ενεργειών που έκανε.

Μια ομάδα ειδικών κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει ένα από τα γράμματα που είχε στείλει ο Zodiac Killer στην εφημερίδα San Francisco Chronicle τον Νοέμβριο του 1969 και στο μήνυμα το οποίο απαρτίζεται από σύμβολα, γράμματα και αριθμούς οι ειδικοί ανακάλυψαν φράσεις οι οποίες χλευάζουν τις αρχές και φανερώνουν την έπαρση του δολοφόνου καθώς θεωρούσε πως είναι πολύ καλύτερος και πως έχει «σκλάβους» οι οποίοι δουλεύουν για εκείνον.

Το κρυπτογράφημα 340 – όπως έχει ονομαστεί- αποτελείται από 340 χαρακτήρες και υπάρχουν 17 στήλες και 20 γραμμές. Στο μήνυμα αναφέρει ο Zodiac Killer πως ελπίζει να διασκεδάζουν οι αρχές στην προσπάθεια του να τον πιάσουν, πως δ φοβάται τον θάλαμο αερίων και πως υπάρχουν σκλάβοι οι οποίοι δουλεύουν για εκείνον.

Τσέκαρε τα σχετικά βίντεο:

Τσέκαρε και αυτό: Ελένη Φουρέιρα: Η εμφάνιση στο J2US